Over mij

Mijn naam is Elke te Raaij-van der Palen (1974), trotse moeder van twee dochters en een zoon. 
Samen met mijn man en ons samengestelde gezin woon ik in Budel.

Ik geloof dat het leven bedoeld is om voluit geleefd te worden. Tijd doorbrengen met mijn dierbaren - met plezier en ook met steun voor elkaar in moeilijke tijden - maakt me gelukkig. Of het nu gaat om reizen met mijn man, genieten van een goed diner met familie en vrienden, of de rust van familiemomenten thuis, ik haal veel geluk uit de momenten die het leven rijk is. De natuur is mijn tweede thuis; een wandeling of een rondje hardlopen biedt me ontspanning en rust.

In de hectiek van alledag heb ik het als een uitdaging ervaren om in verbinding met mezelf te blijven en echt te luisteren naar wat ik nodig heb. Mijn eigen verlieservaringen hebben me geholpen om meer naar mijn innerlijke stem te luisteren en open te staan voor de kansen die het leven biedt. 

Mijn weg naar levenseindebegeleiding

De ziekte en het overlijden van mijn lieve vriendin Maaike in maart 2012 hebben mijn leven diepgaand veranderd. Haar moed en de keuze om er, ondanks de omstandigheden, elke dag iets moois van te maken hebben me geïnspireerd. Maaike heeft ons laten zien dat het leven nu geleefd moet worden, ongeacht de omstandigheden en dat we dankbaar moeten zijn voor de kansen die we krijgen.

Deze ervaring heeft me ertoe aangezet om meer te leven vanuit mijn eigen verlangens en passie, in plaats van vanuit opgelegde normen en verwachtingen van anderen. Zowel in mijn privéleven als in mijn werk heeft dit tot veranderingen geleid.

Na mijn echtscheiding, die veel verdriet en onzekerheid met zich meebracht, heb ik geleerd dat het kunnen dragen van negatieve emoties de weg opent naar het volledig ervaren van positieve emoties. Deze ervaring heeft me veerkrachtiger en authentieker gemaakt.

Op professioneel vlak heb ik me, naast mijn rol als Management Assistente, verder ontwikkeld als Vertrouwenspersoon. Deze rol heeft me geleerd hoe belangrijk het is om er voor anderen te zijn in kwetsbare situaties - door te luisteren, vertrouwen te geven en samen richting te bepalen.

Ontwikkeling en ervaring

In 2022 heb ik de 2-jarige opleiding Levenskunde en Energetische Familiesysteemtherapie afgerond, wat mijn inzicht in systemisch werken en onbewuste patronen heeft verdiept. Dit groeide uit in een verlangen om van betekenis te zijn in de laatste levensfase, wat heeft geleid tot het volgen van de opleiding tot Levenseinde Doula.

Daarnaast ben ik als vrijwilliger verbonden aan Hospice de Regenboog in Eindhoven, waar ik gasten complementaire zorg bied. Ik ben enorm dankbaar om persoonlijke aandacht, vertrouwen, warmte en ontspanning te mogen brengen in een kwetsbare periode van iemands leven.

Op basis van mijn persoonlijke levenservaringen en professionele opleidingen heb ik mijn aanbod vormgegeven. Mijn missie is om mensen en hun naasten in hun laatste levensfase te ondersteunen en te begeleiden, zodat zij deze fase met meer rust, vertrouwen en comfort kunnen beleven en in liefde kunnen loslaten.

Graag nodig ik je uit mijn aanbod te lezen om te ontdekken wat ik voor jou en/of je naasten kan betekenen. Je kunt ook direct contact met mij opnemen.

Hartelijke groet en hopelijk tot ziens,

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.               Privacyverklaring     Disclaimer     Algemene voorwaarden

Deze website is met zorg ontworpen door Comeleon Communicatie met prachtige fotografie door mijn zoon Tom.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.