Mijn werkwijze als levenseinde doula

Als levenseinde doula bied ik professionele begeleiding en ondersteuning op emotioneel, praktisch en spiritueel (niet-medisch) gebied aan mensen en hun naasten in de laatste fase van hun leven (of aan hen die zich daarop willen voorbereiden). Ik help bij het creëren van een persoonlijk, waardig en betekenisvol levenseinde. Samen doorlopen we dit proces en vinden we een weg, zelfs wanneer het moeilijk en onzeker wordt.

Ik werk onafhankelijk. Mijn focus ligt op de wensen en behoeften die op dat moment spelen. Mijn belangrijkste doel is om compassievolle ondersteuning te bieden en te helpen bij het creëren van een zo comfortabel mogelijk levenseinde.

Ik ben voor jou

Een rots in de branding, integer en empathisch. Ik ben in staat om onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar te maken, emoties onder woorden te brengen, te luisteren en de juiste vragen te stellen, terwijl ik ieders grenzen respecteer en bewaak.

Met een holistische benadering, waarbij er aandacht is voor de mens als geheel (body, mind en spirit), zie ik het leven als een geschenk en het stervensproces als een waardevol onderdeel daarvan. Voor mij is het belangrijk dat ieder mens, omringd door liefde, aandacht en goede zorg, kan loslaten en overgaan, in lijn met hoe iemand heeft geleefd en wat past bij zijn/haar persoonlijke wensen en/of overtuigingen.

Ondersteunend maak ik gebruik van diverse rituelen en methodieken zoals meditatie, reiki, hand- en voetmassages, etherische oliën, ademhalingsoefeningen en systemisch werk.

Op mijn aanbod lees je welke begeleiding Flow biedt. Ben je benieuwd naar de ondersteuning die ik kan bieden? Neem dan contact met me op, zodat we samen kunnen bepalen wat ik voor je kan betekenen.

Belangrijke speerpunten in mijn werkwijze:

  • Vertrouwen
  • Luisterend oor zijn
  • Rust en comfort
  • Communicatie & planning
  • Integriteit
  • Emotionele ondersteuning
  • Luchtigheid
  • Spirituele zorg
  • Schakel tussen zorgverleners, naasten en mantelzorgers
  • Voorlichting geven

“Niet de dood is onze grootste angst, maar het uiting geven aan wie en wat we echt zijn. Wat als we dat waar we zo bang voor zijn durven aan te kijken en omarmen? Hoe zou het leven en het levenseinde er dan uitzien?”

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.               Privacyverklaring     Disclaimer     Algemene voorwaarden

Deze website is met zorg ontworpen door Comeleon Communicatie met prachtige fotografie door mijn zoon Tom.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.